Zo bespaar je op je dagje uit

Eerlijk is eerlijk, dagjes uit zijn hartstikke duur. Betaal je het volle pond om met zijn vieren naar de dierentuin of naar een pretpark te gaan, dan ben je al snel € 125,00 euro kwijt, kost het je nog eens 10 euro om te parkeren en; oh ja, je moet ook nog iets eten. Betaal jij altijd het volle pond voor een dagje uit? Dat is vaak helemaal niet nodig! Hier heb ik een aantal tips verzameld zodat jij ook de beste deal krijgt.

Entree

Waar je het meest op kunt besparen is toch wel de entreeprijs. Wij betalen nooit de volle entreeprijs voor toegang tot een pretpark en dat hoeft ook echt niet! Veel pretparken en dierentuinen bieden sowieso al korting wanneer je vooraf je ticket koopt op internet, maar vaak kun je door even iets verder te zoeken nog veel goedkoper naar binnen!

Entree tip 1: Google eerst even

Koop niet rücksichtlos tickets op de website van de dierentuin of het pretpark, de kans is klein dat je dan echt een goede deal scoort. Google in plaats daarvan eerst even op “Entree ” en de naam van het park waar je naartoe wilt en de kans is groot dat één van de eerste hits een mooie kortingsactie oplevert. Zo hebben wij deze zomer kaartjes voor het openluchtmuseum met 25% korting kunnen kopen. Scheelt toch aanzienlijk!

Entree tip 2: test de website van je uitje

Is er toch geen kortingsactie te vinden, test dan eens de website van het park. Probeer gewoon achter de URL eens “/korting” te typen. Het lukt meestal niet, maar ik heb er toch al menig keer leuke korting door gekregen! Ook een goede tip: probeer kortingscodes. Heel vaak werken kortingscodes als “10procent, 20procent, enzovoor. Deze tip werkt overigens ook regelmatig bij gewone webshops.

Entree tip 3: Spaar voor korting

Een aantal maal per jaar hebben supermarkten zoals de Jumbo en Albert Heijn acties om te sparen voor gratis dagjes uit of juist voor hoge korting op entreetickets.

Eten op het park

Wist je dat je in de meeste Nederlandse parken gewoon je eigen bolletjes met ham, kaas en drinken mee kunt nemen? Je mag het uiteraard niet in de restaurants opeten, maar er is altijd wel een lekker plekje te vinden! Scheelt aanzienlijk op het totale bedrag van je dagje uit

Parkeren

Buiten entree is parkeren vaak een kostbare aangelegenheid. Vaak betaal je € 7,50 of € 10,00 voor een parkeerkaart. Bij veel attracties zit echter een gratis (of veel goedkopere) parkeerplaats vlak in de buurt die je op Google Maps heel eenvoudig kunt vinden.

Wat zijn jouw gouden tips om te besparen op een dagje uit?

Plaats een reactie