De nieuwe tarieven van Peaks: Dit verandert er

Peaks (Van de Rabobank, bekend van het beleggen met je wisselgeld) verandert per 1 april haar tarieven. Voor de meeste mensen zal beleggen met Peaks flink duurder gaan worden, behalve als je een belegd bedrag van ongeveer 30.000 euro bij Peaks belegd hebt.

De nieuwe tarieven samengevat

Op dit moment betaal je bij Peaks € 1,00 per maand, of 0,5% per jaar wanneer je beleggingen meer dan € 2.500,00 waard zijn. Vanaf 1 april gaan de nieuwe tarieven in en betaal je € 0,99 per maand én 0,5% per jaar over je beleggingen.

Meerdere pakketten

Op dit moment heb je bij Peaks nog één pakket met daarin één beleggingsrekening. Per 1 april wordt iedereen die nu nog één beleggingsrekening heeft automatisch overgezet naar het startpakket. Naast het startpakket, introduceert Peaks nu ook twee nieuwe pakketten, waarmee het mogelijk is om meerdere beleggingsrekeningen onder hetzelfde account te hebbe. Dit kan handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld verschillende strategieën wilt hanteren met verschillende delen van je beleggingen of wanneer je bijvoorbeeld voor je kinderen wilt beleggen onder hetzelfde account, maar de beleggingen toch gescheiden wilt houden. Vanaf 1 april zijn de volgende pakketten beschikbaar:

Start: Een pakket met één beleggingsrekening. De situatie zoals deze nu ook is. De nieuwe kosten voor dit pakket bedragen € 0,99 per maand en 0,5% op jaarbasis.

Compleet: Een pakket met drie beleggingsrekeningen. Voor dit pakket bedragen de kosten € 1,99 per maand en 0,5% op jaarbasis.

Premium: Een pakket met vijf beleggingsrekeningen. Voor dit pakket bedragen de kosten € 4,99 per maand en 0,5% op jaarbasis.

De 0,5% of 0,3% betaal je over de gemiddelde waarde van je beleggingen en je betaalt dit ook per maand, dus 112 van 0,5% of 0,3%. Standaard beleggingskosten, zoals transactiekosten en fondskosten blijven gelijk.

Wat is het effect van de nieuwe structuur op de kosten van Peaks?

Voor de meeste beleggers die met Peaks beleggen zal de nieuwe structuur vooral betekenen dat je duurder uit zult zijn. Er is één uitzondering: Omdat het percentage voor Premium lager is dan 0,05% (namelijk: 0,03%) ligt er een kantelpunt op een waarde van je beleggingen van ongeveer € 30.000 euro. In de onderstaande tabel zie je het effect van de prijswijziging Omdat de standaard beleggingskosten gelijk blijven, heb ik die buiten beschouwing gelaten.

Is dit een reden om op te zeggen?

Dat is natuurlijk persoonlijk. Peaks is op dit moment bij een laag bedrag ook aardig aan de prijs en de prijsstijging komt dat natuurlijk niet ten goede. Zeker als de waarde van je beleggingen onder de 2500 euro hebt, is het percentage boven de 1% en dat vind ik persoonlijk toch wel erg hoog. Ik kan me echter goed voorstellen dat het beleggen met je wisselgeld voor jou heel erg handig is. Omdat mijn beleggingen bij Peaks aan de lage kant waren heb ik wel besloten de beleggingen in mijn account over te zetten naar een andere broker.

Wil je overstappen? Dan kun je altijd overwegen om zelf te gaan beleggen. Dat kan in allerlei vormen.

Lees meer: Beleggen bij DEGIRO – Een zeven stappenplan

Wil jij toch beleggen bij Peaks?

Dat begrijp ik. Peaks biedt ook zeker een aantal voordelen zoals de prettige manier om kennis te maken met beleggen, de ontzettend overzichtelijke app en de mogelijkheid automatisch kleine bedragen in te leggen. Open je een rekening bij Peaks? Dan krijg je de eerste drie maanden gratis én je krijgt € 5,00 gratis beleggingstegoed als je je via deze link aanmeldt en je binnen 48 uur de code: FRANKHRR4 gebruikt.

Dit artikel nog eens lezen? Bewaar het op Pinterest!

De nieuwe tarieven van Peaks: Dit verandert er

Plaats een reactie