Sparen met de 52-weken Spaarchallenge

Als het jouw doel is om in het nieuwe jaar meer te sparen of wanneer je moeite hebt om structureel een bedrag bij elkaar te sparen, probeer het dan eens met de 52-weken spaarchallenge! Wij sparen dit jaar maar liefst 1378 euro bij elkaar met deze methode. Wat het is en hoe het werkt, dat vertel ik je in deze post.

Wat is de 52-weken spaarchallenge

Als ik je nu zou vragen of je één euro zou kunnen sparen. Zou je dat dan kunnen? Groot kans dat je volmondig ja zegt omdat je die ene euro waarschijnlijk niet eens echt zou missen. En de kans is groot dat je volgende week weer precies hetzelfde antwoord zult geven met twee euro. Dat is nu precies het idee van de 52 weken spaarchallenge. We gaan iedere week een klein bedrag (extra) sparen ten opzichte van de week ervoor. Zo bouw je in een jaar een heel mooi bedrag op. Het gaat als volgt:

In de eerste week van het jaar, spaar je € 1,00

In de tweede week spaar je € 2,00

In de derde week spaar je € 3,00

In de vierde week spaar je € 4,00

Het bedrag groeit dus gedurende het jaar. Iedere week komt er één euro bij:

In week 50 spaar je € 50,00

In week 51 spaar je € 51,00

In week 52 spaar je € 52,00

Als je het hele jaar netjes hebt meegedaan dan heb je aan het eind van het jaar dus in totaal
€ 1378,00 bij elkaar gespaard! Sparen is namelijk helemaal niet lastig, maar het vereist een bepaalde mindset en discipline!

Je kunt onderstaande printable gebruiken om je voortgang bij te houden. Streep iedere week het vakje aan nadat je het bedrag naar je spaarrekening hebt overgemaakt en je zult zien dat het lukt! (Klik op de afbeelding dan wordt een PDF bestand gedownload)

Sparen met de 52 weken spaarchallenge, afbeelding

Varianten

Wil je het nu net iets anders aanpakken? Dat kan, wees creatief!
Een paar voorstellen:

  • Je kunt, in plaats van het bovenstaande schema ook andersom werken. In dat geval begin je met 52 euro en eindig je met 1 euro.
  • Mocht je het prettiger vinden om wekelijks een vast bedrag over te maken wat niet stijgt of daalt, dan kun je iedere week € 26,50 overmaken om op hetzelfde bedrag te eindigen.

Doe je mee!?

Dit artikel nog eens lezen? Bewaar het op Pinterest!

Sparen met de 52-weken Spaarchallenge

6 gedachten over “Sparen met de 52-weken Spaarchallenge”

Plaats een reactie