TOP
Euro's

6 Manieren om extra bij te verdienen

Minder uitgeven en zicht op je financiĆ«n is een goede weg om meer over te houden, maar er zitten grenzen aan minder uitgeven en soms is het ook gewoon leuk om iets extra’s bij te verdienen. En, dat kan ook heel leuk zijn!

Maak dingen en verkoop ze

Vind je het leuk om te knutselen zoals armbanden, kettingen, woondecoratie of maak je iets heel anders? Dan kun je het nuttige met het aangename combineren en je zelfgemaakte spullen te koop zetten op Etsy. Etsy is de grootste site voor handgemaakte producten. Je betaalt een paar cent per advertentie en als je iets verkoopt betaal je 9% + 30 cent aan transactiekosten per verkocht item.

Verkoop oude spullen

Misschien wel de snelste manier om iets extra’s te verdienen. Verkoop oude spullen en je zult zien dat je, buiten dat je een extra zakcentje overhoudt, ook nog eens extra ruimte gaat krijgen! Je kunt je spullen natuurlijk verkopen op Marktplaats, maar voor kleding zou je ook terecht kunnen op bijvoorbeeld sites als Vinted.

Lees ook: 9 tips om spullen te verkopen op Marktplaats

Verkoop oude boeken

Ik ben laatst eens met de bezem door mijn oude studieboeken gegaan. Wist je dat je op bol.com jouw boeken kunt aanbieden? Je maakt eenvoudig een account aan, plaatst een foto en een omschrijving en je bent klaar! Oude boeken kun je natuurlijk ook op Marktplaats zetten.

Start een website en… ga schrijven!

Iedereen heeft iets van waarde te noemen en, met je eigen website kun jij ook geld verdienen. Dus ga schrijven! Ben je reislustig? Start een reisblog met jouw mooiste avonturen en tips. Je kunt vervolgens verdienen met advertenties of door het verkopen van bijvoorbeeld een ebook. Binnenkort start op deze website een korte cursus om je eigen website op te zetten! Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Verdien bij als Mystery Shopper

Met apps zoals bijvoorbeeld Roamler kun je als Mystery Shopper maandelijks iets bijverdienen. Bedrijven schakelen Roamler in om te controleren of hun producten, promoties en displays er in de winkels wel goed bij staan, omdat ze dit natuurlijk willen controleren.

Wanneer Roamler een opdracht van zo’n bedrijf ontvangt, zetten zij een taak uit in hun app. Roamlers (De Mystery Shoppers op Roamler) kunnen vervolgens deze taak oppakken en uitvoeren, waardoor ze geld verdienen. Dit bedrag wisselt van een paar euro tot wel 20 euro per opdracht. Opdrachten die je zoal voorbij ziet komen zijn:

  • Hangen de actieborden in de winkel
  • Zijn de schappen vol
  • Wordt je netjes geholpen / is de klantvriendelijkheid goed
  • Maak foto’s van …..
  • Enzovoort.

Voordat je betaalde opdrachten via Roamler kunt uitvoeren zul je wel een paar kennismakingsopdrachten moeten uitvoeren, zodat je leert hoe je moet fotograferen enzovoort. Deze opdrachten kun je over het algemeen binnen een dag voltooien.

Verhuur je spullen

Heb je een ongebruikte bakfiets in de tuin staan? Een bagagewagen of wellicht een afkortzaag in de schuur? Verdien dan iets bij door deze spullen te verhuren! Dat kan bijvoorbeeld via sites als Peerby . Peerby zorgt er voor dat ze bij de huurder komen en regelt over het algemeen ook de verzekering. 

Wat zijn jouw gouden tips om iets extra’s te verdienen?

Plaats een reactie