Snel geld verdienen – 45 manieren

Makkelijk en snel geld verdienen, dat wil iedereen wel. In dit artikel vertel ik je over 45 manieren om extra te verdienen.

Zoek spullen op die je niet meer gebruikt en verkoop ze

Ga eens door je huis, kijk welke spullen je nauwelijks of niet meer verkoopt en verkoop ze via Marktplaats! Niet alleen hebben al je oude spullen waarde en leveren ze bij elkaar een leuk bedrag op, maar het levert je ook nog eens enorm veel ruimte in je huis op.

Lees meer: 9 Tips om spullen te verkopen op Marktplaats

Verkoop oude kleding

Zijn er in de laatste tijd toch wat Corona-kilo’s bijgekomen? Ga ook zeker eens door je kledingkast en verkoop wat je niet meer past of wat je nooit meer draagt. Kleding kun je verkopen via bijvoorbeeld websites als Marktplaats en Vinted.

Geld verdienen met het verkopen van Stock foto’s

Als je goed bent in fotografie kun je de door jou gemaakte foto’s verkopen op stock foto websites. Gemiddeld betalen de grotere stock foto websites ongeveer € 0,30 per verkochte foto, afhankelijk hoe populair de foto is.

Online enquêtes invullen

Online enquêtes invullen is één van de meer eenvoudige manieren om geld te verdienen. Het voordeel van geld verdienen door online enquêtes in te vullen is dat je het altijd kunt doen. Dus je kunt het zelfs doen tijdens de treinreis naar je werk. Er zijn veel websites waar je kunt verdienen door online enquêtes in te vullen, enkele zijn opinieland, euroclix en Toluna.

Kranten en folders bezorgen

Oké, het is even vroeg opstaan (de krant moet over het algemeen al voor 07:00 bezorgd zijn), maar dan heb je ook een leuke bijverdienste.

Naast kranten bezorgen is het natuurlijk ook mogelijk om folders te bezorgen.

Maak mooie spullen en verkoop ze

Dankzij het internet is het ontzettend makkelijk geworden om jouw creatieve spulletjes te verkopen. Ben jij goed in het maken van geschenksetjes, zeepjes, ontwerp je T-shirts of doe je iets anders creatief? Dan kun je misschien een leuk centje bijverdienen door deze online te verkopen. Websites zoals Etsy zijn ideaal om jouw producten op te verkopen.

Adverteer op je website

Beheer je een website of heb je een website in eigendom? Dan kun je eenvoudig Google advertenties plaatsen op je website. Het programma wat hiervoor gebruikt wordt heet Google Adsense. Er zijn natuurlijk ook andere platforms. Via Google advertenties word je betaald per klik dus iedere bezoeker die op jouw website op een advertentie klikt levert jou geld op.

Start een blog

Iedereen heeft wel iets wat hij of zij leuk vindt en waar diegene enthousiast over kan vertellen. Kippen houden in de achtertuin, reizen naar Griekenland, Mozaïektegels leggen, noem maar op! Overal is een publiek voor. Als je vervolgens een blog gestart hebt kun je erop adverteren via bijvoorbeeld Google Adsense of via affiliate advertenties.

Bied je diensten aan als tekstschrijver

Ben jij goed in taal en schrijf je makkelijk weg? Dan kun je overwegen om freelance tekstschrijver te worden. Zo kun je bijvoorbeeld tegen betaling blogs of andere web-teksten voor bedrijven schrijven.

Bied je diensten aan via FIVERR

Ben jij goed in het ontwerpen van logo’s, heb jij een mooie stem voor het inspreken van persoonlijke boodschappen of spreek je vloeiend Fins? Dan kun je jouw diensten aanbieden via Fiverr. Maak een profiel aan en een product en wacht op je eerste klanten!

Hou een garageverkoop

Garageverkopen of “Garage Sales” worden steeds moderner. Stal alle spullen die je niet meer gebruikt op tafels buiten of in de garage, kondig je garage sale aan op Facebook en je bent klaar om spulletjes te verkopen!

Start een webshop

Het vereist wel een investering, maar een leuke manier om online geld te verdienen is via een eigen webshop. Verkoop je fysieke producten dan zit je vaak aan een voorraad verbonden, maar het is ook mogelijk om via affiliate kanalen zoals die van bol.com te verkopen. Hiervoor hoef je dan ook geen voorraad aan te houden.

Kook voor andere mensen

Ben je goed in koken en kook je altijd te veel, of wil je hieraan juist een centje bijverdienen? Verkoop je maaltijden dan online, bijvoorbeeld via de website thuisgekookt.nl.

Geef rondleidingen aan toeristen

Weet je veel over je eigen stad of omgeving en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan kun je eens kijken of je rondleidingen kunt geven aan toeristen die geïnteresseerd zijn in jouw omgeving of de toeristische trekpleisters in de buurt.

Plaats berichten op jouw sociale media

Heb je veel volgers op sociale media? Dan zijn er veel bedrijven die het interessant vinden om jou te sponsoren iets leuks over ze te vertellen.

Word YouTuber

Ben je niet cameraschuw, kun je leuk vertellen en weet je veel over een bepaald onderwerp of weet je gewoon mensen goed te vermaken? Dan zou je geld kunnen verdienen met YouTube. Je hebt wel een goede camera, microfoon en computer nodig, maar als je veel kijkers hebt kun je bijvoorbeeld verdienen aan de advertentie inkomsten of door producten van bedrijven te promoten.

Hou de sociale media van bedrijven bij

Social media wordt tegenwoordig door veel bedrijven ingezet, maar dat ze er een dagtaak aan hebben om sociale media bij te houden vinden ze vaak minder prettig. Vooral lokale bedrijven hebben hier niet altijd tijd voor en vooral zin in! Dit is waar jij om de hoek komt kijken. Vind jij het leuk om sociale media bij te houden en ben je er goed in? Dan kun jij tegen betaling de social media kanalen van deze bedrijven bijhouden.

Word VA – Virtual Assistant

Van een VA ofwel Virtual Assistant had vroeger nog niemand gehoord, maar tegenwoordig hebben veel ZZP’ers of kleinere bedrijven freelance een VA. Als VA kun je vanuit huis werken en beheer je onder andere de agenda, de email, social media, de planning en de website voor ondernemers.

Geef bijlessen

Ben jij goed in een specifiek vak of juist heel breed in je kennis en vind je het leuk om dingen aan mensen uit te leggen? Dan kun je kijken of je bijleg kunt geven tegen een vergoeding. Om je diensten aan te bieden kun je bijvoorbeeld een briefje ophangen bij de lokale (middelbare) school, of je biedt je diensten via Marktplaats aan. Er zijn ook bedrijven die als intermediair tussen student en bijles-gever werken.

Registreer en verkoop domeinnamen

Domeinnamen en websites zijn een soort digitaal vastgoed. Je zult er versteld van staan voor welke bedragen sommige domeinnamen verkocht worden. Het is wel een kwestie van vraag en aanbod natuurlijk, zo kun je je wel voorstellen dat de domeinnaam huisdierenuitlaatservicefikkie.nl minder waar is dan de domeinnaam bank.nl. Maar heb je een mooie en interessante domeinnaam gevonden die nog vrij is? Dan kun je deze verkopen.

Goede ideeën verkopen

Zit jij altijd boordevol ideeën of oplossingen voor praktische problemen? Kijk dan eens op de website Battle of Concepts. Bedrijven zijn altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor problemen of uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Heb je een echt goed idee, dan zou je maar zo de battle kunnen winnen en het prijzengeld van meerdere duizenden euro’s in de wacht kunnen slepen. (Je doet natuurlijk wel afstand van je rechten op het idee).

Word Mystery shopper

Als jij shoppen leuk vindt dan is Mystery Shoppen misschien iets voor jou. Met apps zoals bijvoorbeeld Roamler kun je als Mystery Shopper maandelijks iets bijverdienen. Bedrijven schakelen Roamler in om te controleren of hun producten, promoties en displays er in de winkels wel goed bij staan, omdat ze dit natuurlijk willen controleren. Wanneer Roamler een opdracht van zo’n bedrijf ontvangt, zetten zij een taak uit in hun app. Roamlers (De Mystery Shoppers op Roamler) kunnen vervolgens deze taak oppakken en uitvoeren, waardoor ze geld verdienen. Dit bedrag wisselt van een paar euro tot wel 20 euro per opdracht. 

Geef workshops

Ben jij creatief, kun je goed BBQ’en of heb je iets anders waar jij enthousiast over kunt vertellen? Dan kun je overwegen om tegen betaling workshops te gaan geven. Dat kan natuurlijk bij jou thuis, maar ook op locatie. Wil je een workshop geven en wil je deze promoten? Dan kan dat natuurlijk via een Facebook event, maar ook via de lokale krant. Vaak hebben deze een sectie met een agenda, waar je gratis jouw workshop kunt aanmelden.

Samenvattingen verkopen

Ben je student of lees je graag? Dan zou je geld bij kunnen verdienen met het verkopen van samenvattingen en boekverslagen. Op diverse websites zoals bijvoorbeeld Stuvia.nl jouw boekverslagen en samenvattingen tegen betaling aanbieden. Dit levert je al snel een euro of 5 per samenvatting op.

Doe boodschappen voor mensen

Bij jou in de buurt wonen vast en zeker mensen die niet zelfstandig boodschappen kunnen doen omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn of wellicht net geopereerd zijn. Om bij te verdienen kun jij tegen een kleine vergoeding boodschappen doen.

Verkoop oude boeken via bol.com

Heb je een boekenkast vol boeken die je toch nooit meer leest? Verkoop ze dan via bol.com. Ik heb laatst zelf al mijn oude studieboeken via bol.com verkocht. Het brengt niet alleen geld op, maar het ruimt ook nog eens lekker op!

Verricht promotiewerk voor bedrijven

Veel bedrijven zoeken incidenteel mensen om promotiewerk voor ze te verrichten, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het uitdelen van samples of bijvoorbeeld promotiewerk op beurzen. Voor de werkzaamheden die je verricht ontvang je natuurlijk geld.

Verhuur je spulletjes

Een decoupeerzaag die je niet vaak gebruikt? Of staat je auto tegenwoordig meer zand te verzamelen dan dat hij rijdt? Verhuur je spulletjes dan. Dat kan bijvoorbeeld via sites als Peerby . Peerby zorgt ervoor dat ze bij de huurder komen en regelt over het algemeen ook de verzekering. 

Knap oude meubels op en verkoop ze

Ben jij handig met plamuur, een schuurmachine en verf? Dan kun je veel geld verdienen door oude meubels op te knappen en weer ter verkopen. Kijk op websites zoals Marktplaats naar oude meubels, vaak staan die voor een prikkie te koop of je kunt ze zelfs gratis afhalen. Als je deze meubels restaureert en een nieuw kleurtje geeft kun je ze vaak voor veel meer geld weer verkopen. Er zijn mensen die hier zelfs hun dagelijkse werk van gemaakt hebben.

Verkoop uit je eigen tuin!

Heb jij veel ruimte om huis? Dan zou je kunnen overwegen om kippen te nemen en de eieren te verkopen of om een moestuin aan te leggen en juist groentes te gaan verkopen. Dat kun je op veel manieren doen, bijvoorbeeld door een stalletje aan de weg. Tegen Halloween zie je ook vaak stalletjes met pompoenen (om uit te hollen) langs de weg te koop staan.

Verricht tuinonderhoud

Hou jij van tuinieren? Ja? Veel mensen doen dat niet en daar ligt voor jou een potentiële inkomstenbron. Er zijn genoeg mensen die een tuin, maar geen idee of zin hebben om deze te onderhouden. Zij besteden dit veel liever uit. Vaak is een briefje op bij de supermarkt of een oproep op Facebook al genoeg om je eerste klanten aan te trekken.

Verkoop ebooks

Ben jij creatief of weet je veel over een specifiek onderwerp? Dan kun je een ebook schrijven en het online verkopen. De prijzen per verkocht ebook lopen uiteen, maar dit kan variëren van € 5,00 tot enkele tientallen euro’s per verkocht ebook.

Doe klusjes voor andere mensen

Ben jij handig aangelegd en heb je de gereedschappen? Dan kun je overwegen om tegen betaling klusjes te doen voor mensen in de buurt. Veel mensen hebben twee linkerhanden of besteden, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, klusjes liever uit. Dus vind jij het leuk om te klussen? Dan kun je bijverdienen met je hobby.

Koop spullen en verkoop ze met winst

Het vereist een beetje een gezonde handelsgeest, maar door spullen te kopen en ze vervolgens met winst weer te verkopen kun je toch een leuk bedrag verdienen. Let natuurlijk wel op wat je koopt, niet alles levert meer geld op dan waarvoor je het gekocht hebt.

Verhuur je parkeerplaats

Woon je in de stad of in een wijk waar weinig parkeerplaatsen zijn en heb je zelf geen auto of juist plek voor een tweede? Dan kun je deze verhuren. Bedenk; hoe schaarser de parkeerruimte hoe meer je voor jouw parkeerplek kunt vragen.

Verkoop je oude mobiel

Heb je nog een oude mobiel in de lade liggen? Dan zou je wel eens versteld kunnen staan hoeveel deze nog op kan leveren. Je hebt speciale websites die jouw mobieltje opkopen, maar ik zou het eerst even via Marktplaats proberen, zo levert je mobiel vaak iets meer op. Vergeet niet eerst je gegevens te wissen en de mobiel te resetten naar fabrieksinstellingen voor je deze verkoopt.

Help mensen bij het sporten

Ben jij sportief aangelegd? Hier kun je veel mensen mee helpen! Help ze bijvoorbeeld bij het hardlopen, richt een loopgroepje op of ga met ze naar de sportschool als een soort personal trainer.

Verkoop je gespaarde zegeltjes

Spaarzegels voor acties waar je zelf niet voor spaart, voetbalplaatjes of andere spaaracties? Vaak leveren volle spaarkaarten of losse kaartjes nog een leuk bedrag op op Marktplaats.

Help mensen met hun administratie

Ben jij nauwkeurig en heb je jouw eigen administratie goed op orde? Dan kun je anderen misschien wel tegen betaling helpen om hun administratie op orde te brengen en ze te leren hoe ze dit zelf moeten doen. Zo verdien je niet alleen bij, maar geef je anderen ook nog eens financieel inzicht.

Laat je auto bestickeren

Als je een eigen auto hebt dan kun je deze laten bestickeren met reclame van (lokale) bedrijven. Er zijn verschillende websites die “reclame rijden” aanbieden. Je meldt je aan bij een website en vult wat gegevens in, onder andere in welke regio’s je veel rijdt en hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Vervolgens is het wachten op een adverteerder die op jouw auto wil adverteren. Hoe interessanter de regio is voor bedrijven hoe meer je kunt verdienen, maar de bedragen liggen gemiddeld tussen de 50 en de 200 euro per maand.

Bied computerhulp aan

Ben jij technisch en handig met computers? Dan kun je misschien bijverdienen door computerhulp aan te bieden. Vooral 50/60 plussers hebben soms ondersteuning nodig en zijn hiervoor ook best bereid te betalen. Je kunt je hulp aanbieden op het gebied van het gebruik van de computer, maar natuurlijk ook bij computerproblemen.

Verkoop je kennis

Kennis is macht, maar kennis is ook zeker geld waard. Er zijn verschillende websites (zoals bijvoorbeeld Udemy) waar je jouw kennis kunt verkopen in de vorm van een online training, maar je kunt dit natuurlijk ook via je eigen website doen.

Spoor bugs en fouten op in software

Heb jij een oog voor detail en ben je kritisch? Bedrijven die software maken zijn altijd op zoek naar gebruikers om hun software eens goed door te testen. Er bestaan op internet verschillende platforms waarop je je kunt aanmelden als tester.

Teksten vertalen

Ben jij goed in een vreemde taal? Dan kun je goed bijverdienen door je diensten als vertaler aan te bieden. Hoeveel je kunt verdienen hangt heel erg af van de taal waarin je kunt vertalen maar over het algemeen geldt hoe specifieker / zeldzamer de taal is, hoe hoger je tarief is.

Een betaalde Facebook groep oprichten

Heb je een actieve community en bied jij waarde? Dan kun je overwegen een betaalde Facebook groep op te richten. Sinds vorig jaar gaat dat heel makkelijk. Een Facebook-groep kan tot maximaal 30 euro per maand vragen van haar leden.

Schrap in je kosten

Geld “Verdienen” kun je natuurlijk ook doen door minder geld uit te geven, bijvoorbeeld aan je vaste lasten of je huishoudelijke uitgaven. Met onze GeldGewoon budgetsheet kun jij je inkomsten en uitgaven in no-time op een rijtje zetten en zie je in één oogopslag waar je misschien nog iets kunt besparen.

Dit artikel nog eens lezen? Bewaar het op Pinterest!

Snel geld verdienen – 45 manieren

Plaats een reactie